Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda

Soframda Anadolu - Doğu Anadolu Yemekleri

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Tandır olan evlerde bol miktarda mayalı hamur ince ince açılıp tandıra vurularak pişirilir. Hazırlanan ekmek bir bezin içinde bekletilir, hafif ıslatılır. Karın doyurmanın en basit yolu yufka ekmeğin içine bir şeyleri dürüp yemektir. Sulu hazırlanan çoğu yemek ufalanmış kuru ekmeğin üzerine dökülüp yenir. Hatta Arapgir'in ceviz sulusu da, Eğin'in yumurtalı tiridi de, Kemah'ın cıvırlası da böyle yenir. Tanıtım Metni
Devamını Oku
Trendkitap Fiyatı :
750,00 TL
577,50 TL
%23indirim
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Her Alışverişte Bir Kitap Hediye
Hediye Kitabınızı Almayı Unutmayın! Sepetinize ürünü eklediğinizde kitabın fiyatı sıfırlanacaktır..
Yükleniyor...