Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda

İngiliz Belgelerinde Kürdistan 1918 - 1958

Bir dönemin Osmanlı tebaası olan Kürtlerin, aşağı yukarı 1925'ten beri tecrübe ettikleri statükonun iki büyük kurucu aktörü oldu: İngiltere ve Türkiye.
Kürtlerin bugün de yaşadıkları statüko İngiltere'nin 1. Dünya Savaşı sonrasında takip ettiği Şark siyasetinin sonucudur.

Bu kitaptaki belgeler, İngiltere'nin Kürdistan siyasetinin nasıl adım adım ve önemli değişikliklerden geçerek şekillendiğini gösteriyor. Belgeler incelendiğinde, üzerinde güneş batmayan imparatorluğun Kürdistan siyasetini pragmatik bir akılla nasıl inşa ettiği görülüyor.

Bu belgeler
-İngiltere'nin Kürdistan siyasetine;
-Ortadoğu, Türkiye ve Kürdistan tarihine;
-Savaşın ardından Osmanlı elitinin farklı kesimlerinin Kürdistan siyasetine;
-Kürt elitlerinin yaklaşımlarına;
-Türkiye ve Irak Kürtleri arasında savaşın ardından gelişen farklılaşmalara;
-Yeni rejimle yeni rejimin hayal kırıklığına uğrattığı Kürtler arasında 1925 Şeyh Sait Ayaklanmasının öncesinde Kürdistan ve Musul meselesine dair müzakerelerin yapılıp yapılmadığına,
-Bu ayaklanmanın ardında İngilizlerin olup olmadığına,
-Türk devletinin Kürtleri Türkleştirmeye karar verdikten sonra Takrir-i Sükûn kanununu ve Şark Islahat Planı üzerinden asimilasyon siyasetini nasıl uygulamaya koyduğuna dair önemli veriler sunuyor.

Devamını Oku
Trendkitap Fiyatı :
315,00 TL
239,40 TL
%24indirim
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Benzer Ürünler
Yükleniyor...